Első Lovagi és Testőr Lövészverseny

a verseny plakátja a lőtéren

A Máltai Lovagrend (KMFAP), a Szuverén Ciprusi Lovagrend (SOC), az International Bodyguard Security Services Association (IBSSA) és az International Auxiliary Police Association (IAPA) szervezésében, 2018. október 6-án, 10.00 és 16.00 óra között, a Partner Polgári Lövész Egyesület (PAPOLE), Komp utcai hajólőterén megrendezésre került az Első Lovagi és Testőr Lövészverseny.

a díjak

Az 1956 Magyar Nemzetőrséget Németh Tamás altábornagy, Magyar Anikó és Szabó János alezredesek, valamint Németh Ádám és Németh Zsolt főhadnagyok képviselték. Mindannyian a Római Sas Rend tagjai. Mind az öten becsülettel teljesítették a verseny lőfeladatait, Szabó János bronzérmet szerzett.

Első lőfeladat: Központi gyújtású pisztollyal /nagykaliber/ 4×3 db (12) lövés leadása egy 4 fél lőlapból összeállított célra 15 méter távolságból, próbalövés nélkül. A lőlap 4 részében negyedenként 3-3 lövés lehet, ha több van – a legjobb eredmény levonásra kerül.

munkában a csapattagok – a lőállásban Magyar Anikó és Németh Tamás

a nemzetőrök bronzérmes szituációs lőlapja

Második feladat: Központi gyújtású pisztollyal /nagykaliber/ 3 próba+10 értékelt lövés leadása, normál (A/8) típusú lőlapra, 25 méter távolságból.

zöld- a próba, piros karika az értékelt lövés

1. helyezett: Kiss László, a PAPOLE lőtér lőkiképzője és a lövészverseny lövészetvezetője,

2. helyezett: Miklósi Károly, a PAPOLE elnöke, a lőtér tulajdonosa,

3. helyezett: Szabó János, az 1956 Magyar Nemzetőrség kiképzési parancsnoka

díjátadás, Miklósi Károly, Szabó János, Popper György

oklevél átadás Németh Tamás, Miklósi Károly, Popper Péter

A díjakat és okleveleket prof. dr. Popper György gróf, nemzetőr altábornagy, az IBSSA elnöke, a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetségének elnöke a Szuverén Ciprusi Rend ügyvezető nagykancellárja adta át.

a bronzérem és az oklevél

a bronzérem másik oldala és a részvételi emléklap