Ötödik Országos Nemzetőr Találkozó Fóton

2020. július 25-én Fóton, a Lisai Elek János Alapítvány központban került sor az immár hagyományos összejövetelre.

v.l. Máhli Imre nör. altábornagy, ügyvezető alelnök a megnyitó beszédében elmondta, hogy idén tovább folytatódik a fegyelem megszilárdítása és a Nemzetőrség társadalmi szerepvállalásának fokozása. v.l. Németh Tamás nör. altábornagy, általános alelnök is örömmel köszöntötte a teltházas rendezvényen megjelent, az egész Kárpát-hazából érkezett nemzetőröket és tolmácsolta a Főparancsnok üdvözletét. v.l. Szabó János nör. dandártábornok, kiképzési parancsnok és vezérkarfőnök-helyettes felszólalásában az ifjúság hazafias és honvédelmi nevelésének fontosságáról és aktualitásáról beszélt.

A megnyitót követően d. Hefter Jánosné nör. dandártábornok, elnöki főtanácsadó a Főparancsnok napiparancsa szerint vezérőrnagyi kinevezést vehetett át. Mint elmondta, … (moderálva).

Az ünnepélyes csapatgyűlést követően a nemzetőrség főszakácsának csodálatos ételremekével, egy isteni marhapörkölt elfogyasztásával lakhattak jól a rendezvény résztvevői.

Az élő műsor során egymást váltották a zenészek, melyek közül Kuti Róbert nör. ezredes is hírnevéhez méltón vette ki a részét.

Köszönjük a gasztronómiai és művészeti élményt, valamint a kifogástalanul megszervezett bajtársi találkozót!

A felvételeket készítették: Szabó János nör. ddtbk. és Réti Tibor nör. alez.

közzétette: v.l. Szabó János nör. ddtbk., főszerkesztő