Békés megyei parancsnokság híre

Bemutatkozó látogatás: 2013.11.19.

1956 Magyar Nemzetőrség Békés Megyei Parancsnokság megkeresésére 2013.11.19-én a   Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete Szarvasi Területi Szervezetének vezetője Pljesovszki Ágnes hivatalában fogadta, Farkas Gyula nőr. mérnök alezredes Megyei Parancsnok urat.

A találkozó keretén belül kölcsönösen tájékoztatták egymást a vezetésük alatt álló szervezet működéséről, az eddig elvégzett feladatokról, és a jövőben a szervezetük előtt álló, tervezett feladatokról. Rövid tájékoztatást kértek egymástól, hogy a szervezetek előtt álló feladatokban tudják-e egymást segíteni. A megbeszélés során felmerült annak a lehetősége is, hogy együttműködési megállapodás keretében folytatható-e a közös tevékenység. A beszélgetés végén megegyeztek abban, hogy a fenti együttműködési lehetőségeket kidolgozzák, és előzetes egyeztetés után mindketten javaslatot tesznek vezetőségük felé. A vezetőség állásfoglalásának, javaslatának, és utasításának megfelelően kerül kidolgozásra a végleges megállapodás, és lesz mindkét részről felterjesztve jóváhagyásra a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete és az 1956 Magyar Nemzetőrség Főparancsnoksága felé.

A bemutatkozó látogatás végén mindketten biztosították a másik tárgyaló felet a kapcsolat és tárgyalások további folytatására.

Az írást készítette és szerkesztette:  Farkas Gyula nőr. mérnök alezredes

Fotó:  Kordoványi  Péter nőr.  főtörzszászlós