Balatongyöröki Emléktábla avatás

Tisztelt Bajtársak!

2024. 05. 04.-én Balatongyörökön a Jurta Hotel területén a HOTEL főépületének falán elhelyezett v.l. Dömötör Zoltán nemzetőr vezérezredes, az 1956 Magyar Nemzetőrség volt elnök-főparancsnokának, 1956-os forradalmár emléktáblájának leleplezésére került sor.

A házigazda v. Mag Mihály Tibor nőr. vezérőrnagy és kedves neje dr. Nagy Judit szívélyes fogadtatása és a megnyitó beszédek után v. Máhli Imre az 1956 Magyar Nemzetőrség elnök-főparancsnokának emlékbeszéde következett, amit v. Bozsó János nőr. dandártábornok megemlékezése és méltatása egészített ki. Ezt követően a Történelmi Vitézi Rend elöljárója v. Béres Ferenc Országos Törzskapitány emlékbeszéde és méltatása következett, majd a három előadó leleplezte a domborművet.

A leleplezés után a domborművet az 1956 Magyar Nemzetőrség részéről v. Máhli Imre elnök-főparancsnok, v. Réti Tibor ügyvezető alelnök és v. Kustos János Zala vármegyei nemzetőr parancsnok koszorúzták meg. A Történelmi Vitézi rend képviselői, v. Béres Ferenc Országos Törzskapitány vezetésével helyezték el a megemlékezés koszorúját. A Koszorúzást követően v. Turi Török Tibor szobrászművész a dombormű alkotója mondta el emlékbeszédét és méltatását. A rendezvény záróakkordjaként a jelenlévők elénekelték a Himnuszt, ezt követően a házigazdák a Hotel teraszán vendégül látták a megemlékező vendégeket.

Alábbiakban közzétesszük a megemlékezés pillanatképeit.

Közzé tette: Elnökség