Csapatgyűlés Kiskunhalason

2019. október 12-én, v.l. Dömötör Zoltán nör. vezérezredes, elnök-főparancsnok, v.l. Németh Tamás nör. altábornagy, általános alelnök és Némethné Magyar Anikó nör. alezredes kíséretében látogatást tett a kiskunhalasi alegységünk csapatgyűlésén.

A csapatgyűlésnek házigazdaként v. Romvári Frigyes nör. dandártábornok a saját birtokán adott otthont. Nyitóbeszédében v.l. Juhász László nör. altábornagy a kiskunhalasi alegység parancsnoka köszöntötte a vendégeket és a születésnapjukat, névnapjukat ünneplő bajtársakat, majd felkérte v.l. Vincze József nör. ezredest tartsa meg beszámolóját az alegység 2019. évben elvégzett munkáról.

Ezt követően Főparancsnokunk felszólalásában megköszönte a részletes tájékoztatást és méltatta az alegység eredményeit. Munkája elismeréseként, v.l. Juhász László nör. altábornagy, alegységparancsnok bajtársat az 1956 Magyar Nemzetőrség Kettős Keresztjével tüntette ki. A kitüntetés átadása után az alegység új tagjaként, Ádám Péter főhadnagy ünnepélyes keretek között tette le a Nemzetőr Esküt.

Az ünnepélyes csapatgyűlés végén a jelenlevők jó hangulatban, közösen fogyasztották el a v.l. Vincze József nör. ezredes felajánlásából készült és v.l. Veréb Sándor nör. őrnagy által megfőzött marhapörköltet.

A tudósítást v.l. Vincze József nör. ezds. készítette

közzétette: v.l. Szabó János nör. ddtbk., főszerkesztő